Volgende sessie

Hoe ontwerpen met een goed zomercomfort?

2 maart 2021 - 19u

In de eerste sessie gaan we dieper in op de warmtebalans in een gebouw. Wanneer spreken we over oververhitting, waarom hebben we er nu meer last van dan ooit en hoe kunnen we door specifieke ontwerpmaatregelen toe te passen een beter zomercomfort garanderen?


Meer info

Hoe oververhitting bouwfysisch aanpakken: praktische benadering

30 maart 2021 - 19u

Aan de hand van een aantal praktische cases gaan we voor verschillende typologieën van gebouwen dieper in op hoe oververhitting kan voorkomen en eventueel verholpen worden.
Er worden een aantal concrete bouwfysische ontwerpmaatregelen en hun effecten uitvoerig besproken.


Meer info

Toepassingen van actieve en passieve koeling

26 april 2021 - 19u

Bij extreme buitentemperaturen en aanhoudende hoge temperaturen ’s nachts schieten bouwfysische maatregelen vaak te kort. In deze sessie bespreken we hoe het zomercomfort alsnog kan gegarandeerd worden en overtollige warmte kan worden afgevoerd door de toepassing van actieve en/of passieve koeloplossingen.


Meer info

Warmtepompen

18 mei 2021 - 19u

In deze laatste sessie leidt Tom Prinzie (bestuurder Warmtenetwerk Vlaanderen) ons door de afweging en besluitvorming van vooruitstrevende energietechnieken voor een woonproject met hoge koelvraag. Dit ontwerp (door Binst-architecten) betreft een 100-tal woongelegenheden en wordt volledig opgetrokken in houtskeletbouw. Verschillende technische mogelijkheden worden besproken en tegenover elkaar afgewogen.


Meer info